Нови ограничителни мерки в Англия заради Covid-19  не се очакват

...
Нови ограничителни мерки в Англия заради Covid-19  не се очакват
Коментари Харесай

Стивън Баркли: Не се очакват нови Covid ограничения в Англия следващата седмица

Нови ограничаващи ограничения в Англия поради Covid-19  не се чакат през идната седмица с помощта на дейното тестване и бустерните дози ваксина - това съобщи Стивън Баркли, който дава отговор за политиката и работата на държавното управление.

Стивън Баркли съобщи, че се следи огромна смяна в държанието на британците, откогато бе натрапен така наречен „ План Б “ на държавното управление при започване на декември.

Планът включва носене на маски съвсем на всички места на закрито, засилено тестване, работа от у дома и Covid паспорти за огромни събития и нощните клубове.

Министърът счита, че наличните данни не са в поддръжка на налагане на спомагателни ограничавания, макар че управлението на националното опазване на здравето предизвестява за задаваща се рецесия с увеличението на случаите на хоспитализация.

Според предварителните проекти на държавното управление на 4 януари би трябвало да бъде преразгледана сегашната политика, само че наподобява, че на този стадий няма да има смяна.

След коледната почивка обаче в учебните заведения ще бъде възобновено носенето на маски в класните стаи.

В събота единствено в Англия бе регистриран рекорден брой инфектирани за ден – 162 572, както и най-високо равнище на хоспитализациите от януари 2021 година насам.

Масовото имунизиране обаче върви доста сполучливо, регистрират управляващите. 90% от британците над 12 години са с първа доза, а 82,4% и с втора доза.

Повече от половината пълнолетни британци са си сложили бустерна трета доза. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР